Crònica de la neteja

Ahir l’equip de treball d’Activisme Ecologista, juntament amb la resta de companys i companyes del camp de treball de Xatrac, va organitzar a Llançà una neteja del litoral en una de les platges del mateix municipi de la Costa Brava.

Tot això va ser possible gràcies a que en Miquel Sunyer, el conegut nedador gironí d’aigües obertes, contactés amb nosaltres. Tot va sorgir un dia que, mentres nedava amb els companys del NonStop pel recorregut de la Via Brava de Llançà, a la platja de l’Alguer, va observar una illa de brossa al fons marí, a 4 metres de profunditat i a uns 20 metres de la costa.

Miquel Sunyer amb els joves participants del Camp de Treball de Vies Braves
Miquel Sunyer amb els joves participants del Camp de Treball de Vies Braves

Per dur a terme la realització d’aquesta neteja va haver-hi una campanya d’organització i màrqueting molt gran. Hi vam assistir aproximadament unes 60 persones i vam contar amb la col·laboració de SK Kayak, Ocean52, Platges Netes i diverses persones voluntàries, que van facilitar l’extracció de residus.

En total es van recollir 98,5 quilos, una quantitat molt més alta que l’any passat, de 23 quilos, i vam aconseguir que pràcticament desaparegués l’illa de brossa.

Primera descarregada de brossa extreta del fons marí
Primera descarregada de brossa extreta del fons marí

Després del gran esforç que vam fer tots, Ocean 52 ens va regalar diversos exemplars de la seva beguda isotònica, i n’estem molt agraïts.
Tornem a donar les gràcies a tots els voluntaris que ens van ajudar i als nostres patrocinadors i, alhora animem a tothom que vulgui contribuir en la preservació del medi natural a participar a la propera!

El botí d'un matí de feina
El botí d’un matí de feina

 

Camp de treball Llançà 2018
L’equip de periodisme.