RUTINA DE SNORKEL

Bona tarda!!

Avui us explicaré la nostra rutina de snorkel, però primer començaré explicant el material que utilitzem.

Material:

  • Neoprens: serveixen per no passar fred, per flotar, per facilitar la distinció amb els banyistes i per protecció.
  • Ulleres i tub: les ulleres de busseig serveixen per protegir els ulls de l’aigua de mar i per poder veure sota d’aquesta, a més la part del nas tapat ajuda a la descompressió (mal d’orelles) i a respirar millor pel tub.

D’altre banda, el tub serveix per poder respirar amb el cap “sota l’aigua”, per poder mirar el fons marí mentre anem nedant i observant el fons.

  • Aletes: son com uns peus d’ànec. Tenen diferents mides i es fiquen als peus. Serveixen per nedar a més velocitat i sense haver d’utilitzar les mans per cansar-nos menys.

Material que portem a la motxilla: 

Crema de sol, tovallola, aigua, ulleres de sol i gorra (opcional), l’esmorzar i el berenar el porten les moni. 

Elles a més porten unes taules de surf per si ens cansem de nedar  o si ens entra fred, poder descansar. Les taules porten lligades unes boies de color taronja fosforescents per no perdre-les de vista.

Rutina:

El primer que fem és posar-nos els neoprens a casa mentre el grup de neteja de material prepara els bidons per després desalar el material, un cop ficats agafem la motxilla, la resta de material i marxem cap a la platja que han escollit per aquell dia. 

Un cop a la platja hi ha alguns que treuen la tovallola de la motxilla i d’altres que no, però el que sí que fem tots és ficar-nos molta crema per evitar cremar-nos. 

A continuació ecopim a les ulleres per evitar que s’entelin i seguidament les mullem al mar per treure tota la saliva. Després ens les fiquem juntament amb les aletes i ja ho tenim tot preparat per un meravellós dia de snorkel.

Un cop tots estem a l’aigua ens repartim les tasques que cada repte necessita i un cop tot fet, ja podem anar més per lliure sempre tenint en compte la primera norma, seguretat.

A l’acabar l’hora de snorkel, sortim de l’aigua ens traiem les ulleres i les aletes. Mentres ens assequem, mengem l’esmorzar, encara que a vegades fem una parada entremig i és aleshores quan ens el mengem.

Un cop ho hem recollit tot, tornem cap a casa i desalem tant les ulleres, com les aletes i els neoprens. A continuació ens toca a nosaltres treure’ns la sal a les dutxes de la terrassa, seguidament ens sequem, ens vestim i ho recollim tot per anar a dinar a can colomer i donar per acabat el mat.

Obviament no només fem snorkel pel matí, sino que ens dividim en dos grups i uns van al matí i els altres a la tarda per evitar molestar-nos a la oficina i per facilitar la feina de les monitores al mar.