Dia de neteja a la Cala de la Gola

Durant aquest matí hem organitzat una neteja a la Cala de la Gola. Hem comptat amb molta ajuda dels banyistes que estaven entusiasmats per formar-ne part. Els encarregats de muntar-ho tot han sigut la Maria, el Marcel i l’Aina, que ens han separat per grups.

Un dels grups s’han posat a fer snorkel per recollir la brossa que trobaven entre les roques del mar i a les petites coves que hi havien. Els del grup que estaven a la sorra portaven bosses patrocinades per Platjes Netes i han recollit tot el que anàven trobant fora de l’aigua. Finalment, els dos grups i la gent voluntària portaven les deixalles al grup de classificació. Aquest grup s’ha encarregat de separar el botí  per tipus: plàstics, paper i cartró, llaunes, metall, cigarros… amb l’objectiu de fer una recollida de dades que ens permeti comparar els resultats amb altres recollides realitzades.

Hem allibertat la Cala de la Gola de 51’5kg de deixalles, els quals inclouen 30kg d’una xarxa i una biga de metall que s’han trobat dins l’aigua. El que ens ha cridat molt l’atenció ha sigut la gran quantitat de cigarretes,  hem trobat 1010 burilles!!

Aquesta activitat ens ha fet pensar que hem de cuidar més l’entorn marí i que la natura no està prou respectada.

Volem donar les gràcies a Platjes Netes i a tota la gent voluntària que ens ha ajudat en un dia com aquest.