Entrevistem a l’equip de Recerca!

Avui entrevistem al grup de Recerca sobre el seu projecte. Ells son en Grau (15) que ve de Olot, la Sira (14) de Girona i l’Ada (15) de Barcelona.

 

En que consisteix el vostre projecte?

– Grau: El primer projecte és l’Index Carlit, que consisteix en identificar els diferents tipus d’algues presents al litoral de Llançà. Aquestes algues funcionen com a indicadors de la qualitat de l’aigua.

-Sira: Comprovem si funcionen i si són eficients les vies braves, que són una red pública d’itineraris marins a la Costa Brava. Preguntem l’us d’elles i si funcionen correctament segons les persones enquestades. D’altra banda ens interessa saver si serveixen per conservar el medi marí.

-Ada: Fem transectes on identifiquem la quantitat d’algues, peixos i garotes per determinar la qualitat dels ecosistemes marins mijançant les relacions trófiques. Volem comprovar les diferencies dins i fora de les Vies Braves.

 

Expliqueu el vostre dia a dia?

-Grau: Primer de tot mirem la feina que tenim pendent i ens organitzem amb grup per veure que podem fer durant el dia.

-Sira: Seguidament depenent del projecte que fem, anem a l’aigua a fer transectes a mirar les algues que hi ha per comprovar l’index, etc.

-Ada: I a l’aula passem la info i fem gràfics (escribim un informe)

 

Com porteu el treball? Creieu que esteu assolint els vostres objectius ? 

-Tots: Ho tenim prou bé. Encara així ens falta acabar de fer els transectes i les enquestes (per treure una conclusio final).

 

De tot el que heu anat fent fins ara, que és el que mes us ha sorprès i/o agradat? 

– Grau: A mi em sorpren que hi haguin tants pocs peixos a l’aigua.

– Ada i Sira: A nosaltres ens ha agradat aprendre sobre la qualitat d’aigua i també els transectes.

 

I què us ha semblat més difícil?

– Tots: Redactar els informes.

 

Quines conclusions heu tret? 

-Tots: Encara no n’hem tret cap.

 

A més a més el grup de Recerca ens ha proporcionat l’enllaç d’una enquesta perquè puguin concluïr l’estudi.  Si podeu contestar-la els farieu un favor 😉

Gràcies.

http://forms.gle/Ph5tsc9MVsR4msee6