Reptes de treball a Tossa

Avui us presentarem els grups de treball que tenim.

Comunicació: Nosaltres (la Laia, la Cloe i en Lluc) ens ocupem d’aquest blog que hem d’actualitzar cada dia i l’Instagram. El nostre treball bàsicament és mantenir informats als nostres lectors i als nostres seguidors. Per això cada dia fotografiem tot el que fem per a poder penjar-ho.

Audiovisuals: El nostre grup d’audiovisuals (la Carla, l’Elek i l’Ander) són els encarregats de dur a terme un vídeo per promocionar les Estades Marines i uns altres vídeos explicant tot de coneixements sobre la biologia marina. Per fer aquests treballs ells van a gravar a l’aigua totes les curiositats marines.

Xarxes Tròfiques: El nostre projecte (Aina, Sara i Edgar) consisteix en analitzar les xarxes tròfiques i buscar el funcionament dels ecosistemes marins. Podem observar a traves dels cens, regles de 10 metres, el que trobem en aquella zona. D’aquesta manera podem veure l’evolució dels ecosistemes al Mediterrani.

Acció Social: El nostre projecte (Claudia, Judit i Ares) consisteix a organitzar un esdeveniment social on la gent de tossa pugui aprendre i conscienciar-se sobre la contaminació i la fauna marina. Hem organitzat una gimcana per tot el poble acompanyada d’un flashmob. El punt de trobada és al C. St Ramon de Penyafort (platja gran de Tossa), el dimecres 24 a les 16h. Ens trobareu molt fàcil perque anirem tots amb una samarreta groga.

Recerca1/ Estudi de la qualitat de l’aigua: Ens dediquem (Nil i Laura) a saber el nivell de qualitat de l’aigua en la que nedem. Obtenim aquest resultat basant-nos en les espècies d’algues i plantes que trobem en el lloc que estudiem (bioindicadors). Depenent de les algues i plantes que trobem deduïm si l’aigua està en bones o males condicions.

Recerca2/Catàleg d’espècies: El nostre grup (Alícia, Guillem i Lua) utilitza la plataforma Natusfera per poder introduïr les espècies que hem fotografiat i identificat anteriorment. A la web posem el nom, el lloc, la fotografía i alguna curiositat sobre la espècie trobada. Ja sigui, alga, planta o animal marí.

Recerca3/Estudi del litoral: El nostre projecte Aleix, Llibert i Abril ) tracta sobre com afecten les diferentes activitats de les platges al litoral. Ens hem centrat en les normes a la platja i sobretot com afecten els bussejadors al fons marí.

Neteja de platja: El nostre grup (Cloe, Marsal i Paula) estem organitzant un dia de neteja. Consistirà en una petita manifestació que passarà pel poble de Tossa i desembocarà a una recol·lecta de brossa a una de les nostres platges.

Podeu seguir-nos a instagram: @estades_marines

Treballant a l’aigua