EL nostre matí al casal de Tossa!

Aquest matí hem pogut sentir-nos com els monitors del casal de Tossa de mar.

El nostre grup de casal i fira ha organitzat un matí junt amb els nens i nenes de 8 a 10 anys organitzant activitats relacionades amb el mar per ajudar a la conservació d’aquest a través de jocs fàcils, divertits i passats per aigua!

Hem dividit les activitats amb els grups de treball. Cada grup de treball tenia a 5 nens els quals realitzaven les 5 activitats proposades:

– Joc de mímica: Cada nen té una carta amb una fotografia a cada carta. Cada nen ha d’imitar fent mímica a l’animal que tingui a la carta. Si els seus companys ho endevinen, li tiren un globus d’aigua, si és al contrari i un d’ells falla, el company és qui mulla als demes.

– La xarxa atròfica: Tenim cinc cartes. A cada carta hi ha una fotografia d’una xarxa atròfica, en aquest cas de l’alga al pescador. Els nens tenen 30 segons per posar-se en ordre.

– El tabú: Consisteix en una carta amb una paraula, abaix d’aquesta paraula, hi ha dues paraules les quals no pots fer servir per definir aquella paraula. Els companys tenen un temps per encertar aquella paraula en un temps limitat.

– Joc de preguntes: Aquest joc consisteix en una pregunta relacionada amb el mar. Aquest té tres opcions a escollir. Els nens han d’endevinar la resposta correcta abans que els altres companys.

– Joc grupal: Tots els nens participen junts. Es tracta de formar quatre files de cinc nens cada una formant una creu. Cada nen s’ha de posar en l’ordre de la xarxa atròfica. Un de nosaltres cridarà una espècie i el nen ha de fer la volta a tota la rotllana fins a arribar a la seva fila, passar per sota dels demés (companys) i agafar la pilota col·locada al mig de la creu.

Cada vegada que fallaves a qualsevol de les activitats, els nens es mullaven amb globus i cubells d’aigua!

Ens ho hem passat molt bé i ha sigut molt interessant treballar com un monitor de casal per unes hores!