Les Estades Marines per a Joves són una activitat innovadora on els joves es converteixen en experts en el medi marí i participen en la seva conservació.

Enguany, els nostres camps de treball no podran comptar amb el suport de Vies Braves, doncs el projecte ha quedat temporalment aturat. Per a nosaltres, ha estat un plaer iniciar junts aquesta proposta per a joves, i haver treballat plegats aquests 5 anys. Aquest any, preparem una nova edició amb el nom “Estades Marines per a Joves” i mantindrem el mateix esperit; donar a conèixer el mar per fomentar la seva protecció!

INSCRIPCIONS 2024


Què són? Són activitats de voluntariat on cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural…) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu. Els joves conviuen plegats durant 2 setmanes amb l’objectiu de realitzar projectes i serveis en la comunitat que els acull.

Què diu la Generalitat sobre els Camps de Treball? Consulta la info aquí.

Com són? Les Estades Marines per a Joves són innovadores i divertides, fomenten la cooperació i el desenvolupament personal i, a la vegada, a través de l’snorkel (busseig amb tub) permeten conèixer, descobrir i conservar la costa catalana.

Els participants aprenen un munt de coses que els convertiran en divulgadors que informen i ajuden a la resta d’usuaris de la costa a gaudir del medi fent un ús respectuós i adient del nostre entorn.

Les activitats principals es realitzen a través de l’snorkel a una franja de mar costanera, abalisada i protegida per part del projecte Vies Braves. Entre les diverses tasques que es duen a terme destaquen:

  • La creació d’un vídeo on els participants són els actors, directors i guionistes
  • L’observació i la identificació d’espècies amb la participació a un projecte de ciència ciutadana.
  • L’organització d’una jornada de neteja marina.
  • La participació en jornades de formació (ecologia, zoologia, primers auxilis, etc.).
  • Entre les moltes altres activitats que es fan, no falten les de lleure!

On ens allotgem? L’Ajuntament del municipi on estiguem ens cedeix un espai públic que disposi d’una sala habilitada per dormir. En aquesta sala comuna, s’instal·len els matalassos inflables i s’endreça l’equipatge personal dels participants. A més, aquest espai disposa d’una sala per esmorzar, equipada amb nevera i microones i un espai exterior equipat amb dutxes per dessalar el material d’aigua.

Per altra banda, també es disposaran dels següents espais: cuina completament equipada, sala menjador i lavabos amb dutxes.

Qui ho organitza? Les Estades Marines per a Joves idea i creació de Xatrac.

Les dues entitats compten amb un equip professional amb personal titulat en biologia, oceanografia i lleure, amb experiència i motivació per fer, d’aquest camp de treball, una activitat inoblidable amb valors com el respecte, l’empatia, el treball en equip, el pensament crític i, sobretot, la diversió!

Informació sobre edicions anteriors.