Objectius de l’estada de Tossa de Mar

Avui ens hem despertat a Tossa de Mar amb les cançons de l’Oriol i hem esmorzat. Després hem fet el briefing i ens hem repartit en dos grups: els que van a l’aigua al matí i els que van a la tarda. Més tard hem començat a treballar cada grup en el seu projecte, uns al mar i els altres amb els ordinadors de Xatrac.
Els diferents grups que hi ha són:

Audiovisuals i comunicació: S’encarreguen de fer dos vídeos, un sobre les estades i l’altre per conscienciar a la gent. També ens encarreguem de les xarxes socials.

Guia de espècies: S’encarreguen d’observar les espècies i apuntar-les per després fer una guia i també publicar-ho a natusfera, una pàgina web per a compartir la informació.

Fira del mar: És l’encarregat de fer una fira en el poble per conscienciar a la gent sobre el que passa en el mar, sobre el que els envolta i explicar el que passa quan es tira brossa en el mar.

Recerca científica: S’encarreguen de saber en quin estat està el mar de Tossa, fent servir diferents indicadors, com per exemple amb les algues, eriçons i peixos.

Jornada de neteja: Ho fem tots els participants de les Estades Marines, i consisteix a recollir la brutícia del mar que ha tirat la humanitat, i fer una parada per conscienciar a la gent perquè no ho facin, no només ho farem nosaltres, sinó que també ho farem amb la gent que es vulgui apuntar.

Els nens de Tossa de Mar fent “Snorkeling” al mar.