PRIMER DIA A LES ESTADES

El primer dia (dissabte 17) vam arribar al Casal Jove sobre les 16 / 16.30h. Els que ja s’havien fet el test d’antígens aquell dia van agafar les motxilles i una de les monitores els hi va ensenyar a ells i als seus pares el recinte on passarien els 15 dies, mentre els altres restants es feien el test d’antígens. En el moment en què els tests van donar negatius, una altra monitora va ensenyar-nos l’espai. Un cop els pares van quedar satisfets amb el que havien vist van marxar i per fi els nens vam poder començar a interactuar i a conèixer-nos entre nosaltres.

El primer que vam fer va ser entrar a la sala, on més tard esmorzaríem cada dia o on ens donarien la primera classe (que va durar més del previst ja que no vam parar de fer preguntes i d’interessar-nos per moltes coses que deien) i ens van fer una presentació sobre com treballaríem, què faríem o quines normes hem de seguir per poder conviure entre tots. Al principi ens van semblar moltes i algunes molt òbvies o que semblaven tonteries, per exemple: respectar les hores de son (desprès d’uns quants dies aquí ja entenem la norma, pobres les monis que ens han d’aguantar a les 7 del matí jugant a cartes o a les 12 de la nit rient-nos de les cares dels altres); o una altre norma que no entenem: “no podeu anar en xancles de dits”, holaa?!.

Un cop vam acabar la presentació vam sortir fora i va començar el joc de coneixença, però no el típic amb la pilota o en rotllana, o cada persona deia el nom, l’edat, els hobbies…, no. Va ser un joc amb uns fulls on anaves canviant el teu per el dels altres i havies d’escriure informació dels altres; el nom, el dia que va néixer, cançó, sèrie, música  preferida, havies de dibuixar la seva cara, animal marí preferit… va ser molt graciós.

L’última activitat de la tarda consistia  en separar-nos per grups i fer una gimcana per tot Tossa de Mar, cosa que ens va ajudar a conèixer una mica el poble on passaríem els següents dies. Encara que al final vam acabar separats en dos grups, nois vs noies on evidentment van guanyar les noies. A continuació vam anar a l’habitació i vam preparar tots els llits i armaris per la resta de dies (els armaris no els hem fet servir pràcticament res i els llits han acabat junts com a llit gegant).

Seguidament ens van portar a l’espai Colomer i vam menjar un sopar a base de pa amb tomàquet i embotits. Desprès de netejar-ho i recollir-ho tot vam tornar a l’espai Jove i va començar el primer joc de nit que consistia a fer un “jo mai mai” per conèixer una mica més dels nostres companys. Per donar per finalitzat el dia ens vam ficar els pijames, vam rentar-nos les dents i ens vam dir bona nit.

Gimcana Tossa marinera de Xatrac